MYYNTIPAIKAN VARAAMINEN JA MAKSAMINEN


Paikka vuokrataan yhdeksi tai useammaksi viikoksi kerrallaan. Aloitus mahdollista kaikkina aukiolopäivinä. Myyntipaikan voi varata internetissä kirpparikalle ohjelmalla mihin vuorokauden aikaan tahansa sekä aukioloaikoina käymällä kirppiksellä tai puhelimella. Kirpparikalleen pääsee tältä sivulta MYYNTIPAIKAN VARAUS NETISSÄ otsakkeen kautta. Kallen ohjelmassa voi varata hyllyn, maksaa vuokran ja hinnoitella tuotteet ja myös seurata myynnin kehitystä reaaliajassa tuotekohtaisesti. Hinnoittelun voi aloittaa jo ennen hyllyn vuokrausta. Vuokra maksetaan etukäteen varauksen yhteydessä, erikseen sovittuna voi maksaa myös tilityksestä lopetuksen yhteydessä. Maksamalla varauksen sitoutuu noudattamaan OK-Kirppiksen ohjeita ja sääntöjä.

Nettivarausjärjestelmän vuoksi vuokran jatkaminen samassa paikkaa ei ole varmuudella mahdollista. Vuokrauksen jatkaminen on kuitenkin aina mahdollista toisessa hyllypaikassa. Silloin hintalappuihin laitetaan kynällä uusi paikkanumero ja peitetään edellinen, muuta ei tarvitse tehdä.

Saman hyllyn saa pidettyä itsellä yhtäjaksoisesti kun varaa jatkoajan riittävän ajoissa.

Liikkeen kiinniolopäiviä emme laske vuokraan.


MYYNNIN SUUNNITTELU JA VALMISTELU


Hintalaput ja hinnoittelu

Hinnoittelussa saa käyttää vain kirppiksen omia viivakoodillisia hintalappuja, joko tarrallisia tai tarrattomia. Kirpputorilla hyllyvarauksen tehneet saavat hintalaput heti mukaansa. Puhelimella tai netissä Kirppari-Kalle ohjelmalla myyntipaikan varanneet hakevat hintalaput kirppikseltä.

Hinnoitella voi kahdella tapaa. Perinteinen tapa on, että hakee hintalaput kirppikseltä varauksen yhteydessä ja merkitsee tuotekuvauksen ja hinnan kynällä hintalappuun ja myynnin seurantalomakkeeseen. Uusi hinnoittelutapa on kirjata tuotekuvaukset ja hinnat kirpparikalle ohjelman listaan ja hakea sen jälkeen kirppikseltä hintalappuarkit, joissa on valmiina tuotekuvaus ja hinta sekä myynnin seurantalomake täytettynä. (Huom. asiakaspalvelu kassalla sujuu huomattavasti nopeammin kun tuotteet on hinnoiteltu Kirppari-Kalle ohjelmassa. Hintoja ei tarvitse erikseen naputella vaan hinta on viivakoodissa ja siirtyy kassaan suoraan viivakoodilukijalla. Myös hinnoittelu on nopeampaa netissä kuin kynällä tehtynä ja myynnin seuranta on vaivattomampaa.)

Tilityksen yhteydessä kaikista kaupaksi menneistä tuotteista saat aina listan tuotenumeroittain.

Hintalaput tulostetaan aina kirpputorilla, kotona niitä ei voi tulostaa eikä kopioida, koska kassajärjestelmä toimii jokaisen asiakkaan ja jokaisen tuotteen omalla viivakoodilla. Asusteiden hintalapussa pitää mainita ainakin väri, tuotemerkki ja koko, mielellään tässä järjestyksessä. Myös muihin tuotteisiin tuotteen nimi ja muu tarkentava kuvaus. Tuotekuvaukseksi ei riitä pelkästään maininta esim. takki, housut, pusero tai kengät. Tarkka tuotekuvaus vaikeuttaa hintalapun vaihtamista ja väärinkäytöksiä. Lisätiedot ja mahdolliset puutteet ja viat voi mainita tekemällä erillisen lapun hintalapun viereen. EMME MYY TUOTTEITA JOIDEN HINTALAPUSTA PUUTTUU TUOTEKUVAUS.

Kynällä hinnoitellessa huomatkaa selkeä käsiala, sillä numerot ja kirjaimet sekaantuvat helposti (mm. 1, 7 sekä I ja pieni L). Epäselvissä tapauksissa tulkitsemme hintalappua harkintamme mukaan.

Toivomme, että hintalappu laitetaan asusteen yläosaan kauluksen tienoille, mahdollisen varashälyttimen lähelle. Matoissa, verhoissa yms kankaissa hintalappu kulmaukseen, niin se on helppo kassalla löytää ja asiakaspalvelu on nopeampaa. Hintalappu kiinni tuotteeseen, ei esim. henkariin.

Hinnoittele tuotteet 10 snt tarkkuudella.

Hinnoittele tuotteen hinnoilla, jonka olisit itse valmis maksamaan vastaavasta tuotteesta.

Jos muutat hintaa, tee aina kokonaan uusi hintalappu. Kassa ei hyväksy kynällä muunneltuja tai sutattuja hintalappuja ja tuote jää myymättä. Tällä ehkäisemme mahdollista väärinkäyttöä.

Välillä tuotteiden hintalaput joutuvat kadoksiin. Emme myy hintalaputtomia tuotteita, vaan ne otetaan pois myynnistä ja säilytetään pari viikkoa erillisessä HINNATTOMAT-hyllyssä sovituskoppien vieressä. Tarrahintalappu ei pysy hyvin kaikissa kangaspinnoissa. Leikkaa silloin hintalappu irti arkista taustapaperin kanssa ja tee reikä lapun keskelle ja kiinnitä narulla tuotteeseen tai hakaneulalla, nuppineuloja ei saa käyttää. Astioihin, kirjoihin ja muihin vastaaviin tuotteisiin hintalappu kannattaa kiinnittää vain pieneltä osalta, niin että ostava asiakas saa sen halutessaan vaivattomasti irti.

Kassalta voit myös pyytää alekyltin (-50%, tai jokin muu prosentti), jolla voit alentaa kaikki pöytäsi tuotteet. Silloin hintalappuja ei tarvitse muuttaa. Silloin hyllyn reunaan annetaan lappu. Jos lopetat kaikkien tuotteiden alemyynnin kesken vuokrakauden, niin siitä on ehdottomasti ilmoitettava kassalle. Leimattujen tuoteiden kohdalla hinnan palautus entiselleen vaatii uuden hintalapun. Myös tilityksen yhteydessä on ehdottomasti mainittava kassalle, jos tavarat olivat alemyynnissä. Molemmissa tapauksissa alennuksesta ilmoittava lappu on palautettava kassalle, silloin kassalla muistetaan ottaa alennusprosentti pois kassakoneelta. Jos alennuslappua ei palauteta, seuraavan kerran myynti voi alkaa alennuksella.

Toivomme, että ilmoitat kassalle vuokrakauden lopussa hukassa olevat tavarat, haluamme olla selvillä mahdollisen hävikin määrästä.

Tuo myyntiin vain käyttökelpoista tavaraa ja puhtaita vaatteita.Henkarit

Kirpputorin henkarit ovat vuokraajan käytettävissä veloituksetta. Omia henkareita ei saa käyttää. Henkareita ei saa katkoa pienemmäksi lasten vaatteisiin tai muusta syystä.


Varkauksien torjunta

Varkauksia pyritään ehkäisemään hälyttimien ja kamera valvonnan avulla. Myymälässä on hälytinportit ja nauhoittava kameravalvonta. Voit vuokrata kovahälyttimiä hintaan 0,20 euroa /kpl. Laita hälytin aina hitalapun lähelle.

Kaikki varkaudet ilmoitetaan poliisille. Jos huomaat jotain epäilyttävää, ilmoita siitä heti kassalle.


Myyntihyllyt

Olemme panostaneet erityisesti tavaroiden esillepanoon.

Myyntihyllyn voit muokata tarpeittesi mukaiseksi. Jos myyt pelkästään vaatteita, niin hyllyssä on rekkitilaa enimmillään kolme metriä ja jos myyt vain muuta kuin vaatteita, niin silloin voit käyttää neljää hyllytasoa. Pitkätkin tavarat mahtuvat hyllyihin, kun jätät hyllytasot pois.

Jos myyt vain vaatteita niin sopivat hengarimäärä on noin 60-70 kpl, riippuen siitä myytkö esim. ulkovaatteita tai lasten vaatteita. Noilla määrillä myytävät vaatteet ovat vielä väljästi ja myyvästi esillä.

Jokainen hyllyn vuokrannut voi tuoda kerrallaan yhden kattovalaisimen, taulun ja maton niille varattuun paikkaan ja yhden pienesineen pyöreään lasivitriiniin hyllynvuokrauksen ajaksi, jos tilaa on. Ja kun menee kaupaksi voi tuoda uuden tilalle, jos tilaa on.

Katso hyllykuvat omasta valikosta.


Poikkeuksellisen arvokas pieni myyntitavara

Suosittelemme vuokraamaan pienille arvotavaroille paikan kassojen yhteydessä olevista valaistuista lasivitriineistä, 6 euron tai 12 euron paikoilta / 7 vrk.


Provisiomyynti

Hyllyssä ei provisiomyyntiä ollenkaan.

Muusta provisiomyynnistä sovittava erikseen tapauskohtaisesti

Tuo myyntiin vain käyttökelpoista tavaraa ja puhtaita vaatteita.MYYNNIN ALOITTAMINEN

Tavarat voit tuoda myyntiin jo ensimmäistä myyntipäivää edeltävänä iltana viimeisen aukiolotunnin aikana ma-pe 17-18, la ja su 15-16, (huomioi tavaroiden asettelussa liikkeen sulkemisaika, sulkemisajan jälkeen ei voi enää asetella) tai ensimmäisenä myyntipäivänä heti kun liikkeemme on avattu.

Kaikki myytävä tavara tulee mahtua rekkitangoille ja hyllyihin, käytäville tai päätyhyllyjen ulkopuolelle ei saa laittaa mitään.

Laita tuotteet esille väljästi tällä tavoin kauppa käy paremmin, kuin täyteen ahdetuissa hyllyissä.

Vaatteita ei kannatata laittaa hyllytasoille päällekkäin, koska siinä ne sekoittuvat varmasti, joten laita vaatteet henkareille.

Kun laitat vaatteet henkareihin, niin hyllyn siistimistarve vähenee. Jos myytävää on paljon kannattaa käydä tuomassa tavaraa vähitellen useamman päivän aikana jo menneiden tavaroiden tilalle, samalla kun parantelet myyntipaikan yleisilmettä ja tarkistat että hintalaput ovat paikoillaan. Siisti myyntipaikka houkuttelee ostajia.

Vuokraaja vastaa myyntipaikan siisteydestä.

Jos myyntipaikalla on vieraita tuotteita niin pyri viemään ne oikeaan myyntipaikkaan tai palauta kassalle.

Tavaroiden kuljetuslaatikoita, suojapapereita tai muuta vastaavaa ei saa jättää kirpputorille säilytykseen myynnin ajaksi.MYYNNIN LOPETTAMINEN

Paikan tyhjennys viimeisenä myyntipäivänä ma-pe klo 17, la ja su klo 15 mennessä. Perimme alkavilta ylimääräisiltä myyntipäiviltä 5 euroa /pv ja jos kirpputorin henkilökunta joutuu tyhjentämään paikan ennen uutta vuokralaista, perimme työstä 10 euroa. Lisäpäivät ja tyhjennyksen perimme tilitettävästä summasta.

Kirpputorin toimesta tyhjennetyn paikan tavarat toimitamme hyväntekeväisyyteen ja kuljetuksesta perimme 15 euron korvauksen tilityksestä tai laskulla.

Ilmoita etukäteen kassalle kun viet tavaroitasi pois. Näin vältetään turhat väärinkäsitykset.

Kun tulet tyhjentämään myyntipaikan, niin ilmoita kassalle paikan numero ja esitä hyllynvuokrauskuitti.

Tavaroiden kuljetuslaatikoita, suojapapereita ja muuta vastaavaa ei saa jättää kirppitorille vuokrauksen ajaksi eikä tyhjennyksen jälkeen.

Jätä henkarit siististi hyllyjen rekkitangoille tai hengareille tarkoitettuun telineeseen vuokra-ajan päätyttyä, ei hyllytasoille. Hyllytasot voi jättää hyllyyn. Vuokraajan toimesta kesken sopimuskauden tyhjennetyn hyllyn loppupäiviä emme hyvitä.

Jos tulet meille myöhemmin uudestaan myymään myymättä jääneitä tuotteita, niin samat hintahintalaput käyvät edelleen kunhan asiakasnumero on sama. Hintalappuja ei kannata silloin irroittaa tuotteista. Saman myyntipaikan saat jos varaat riittävän ajoissa. Jos myyntipaikka vaihtuu , niin silloin voi sutata nykyisen paikkanumeron ja laittaa hintalappuun kynällä uusi paikkanumero.TILITYKSET

OK-Kirppis tilittää myynnin vuokra-ajan päätyttyä heti paikan tyhjennyksen jälkeen. Yli 100 euron myynnit tilitetään aina pankkitilille.

Tilitys suoritetaan vuokrauskuittia ja henkilöllisyystodistusta tai valtakirjaa vastaan.

OK-Kirppis ei tilitä myyntituloja keskellä vuokra-aikaa.

Mikäli vuokra-aika ylittää kaksi viikkoa, välitilitykset voidaan tehdä asiakkaan pyynnöstä kahden viikon välein ma-pe (ei la-su). Pitkäaikaisasiakkaiden (myyntiaika yli 2 vkoa) tilitykset tehdään vain tilisiirtoina.

Tilityksen yhteydessä on ehdottomasti kerrottava kassalla olivatko tuotteet alemyynnissä vuokran loppuvaiheessa ja alelaput on palautettava kassalle. Myyjä saa tilityksen mukana listan kaupaksi menneistä tuotteista.

Mahdolliset jälkitilitykset on haettava kirppikseltä kuukauden kuluessa myynnin päättymisestä. Sen jälkeen emme tilitä jälkimyyntejä.MYYNTIIN EI SAA TUODA

Aikuisviihde- tai muita K-18 tuotteita, alkoholi- ja tupakkatuotteita, laittomia piraattituotteita (itse poltetut CD:t ja DVD:t), aseita, räjähteitä, teräaseita, myrkyllisiä aineita, auton renkaita, käytettyjä tai avatuuja kosmetiikkatuotteita, lääkkeitä, palavia tai helpostisyttyviä nesteitä tai muita käyttäjälleen vaaraa aiheuttavia tuotteita.Varastettuja tuotteita ei saa myöskään myydä.

Myös viallisten sähkölaitteiden myynti on ehdottomasti kielletty. Sähkölaitteiden on oltava toimivia ja suomessa hyväksyttyjä.

Elintarvikkeiden ja huonekasvien ym. pilaantuvien tuotteiden myynti on kiellettyä ilman erillistä lupaa.

Vastuu ehtojen noudattamisesta ja mahdollisten kiellettujen tuotteiden aiheuttamita seurauksista ja vahingoista on myyntipaikan vuokraajalla.

OK-kirppis pidättää itsellään oikeuden poistaa myynnista sopimattomaksi tai laittomaksi katsomansa tuotteet mikäli sellaisia myyntiphyllyistä löytyy. Ilmoitamme poistamisesta ja vuokraaja hakee postetut tuotteen pois vuokrakauden kuluessa. Sen jälkeen perimme säilytysmaksun 5 euroa /vrk /tuote.


VASTUUT


OK-Kirppis ei vastaa rikkoutuneista, varastetuista tai kadonneista tavaroista.

Kirpputori ei vastaa tavaroiden tuhoutumisesta tulipalon, vesivahingon, murron, ilkivallan tai vahingonteon tai muun vastaavan yhteydessä seuranneesta tavaran katoamisesta tai tuhoutumisesta.

OK-Kirppis ei vastaa tuotteissa mahdollisesti esiintyvistä vioista tai puutteista.

Tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta

Vuokra-aikana tavarat ovat myyjän eli paikan vuokraajan omistuksessa ja kaikki niihin liittyvät vastuut kuuluvat hänelle.

Voit itse vakuuttaa tavarasi.

Uuden tavaran myyjillä oltava Y-tunnus.

OK-kirppis pidättää oikeuden muuttaa näitä sopimusehtoja. Asiakas on velvollinen tarkistamaan kulloinkin voimassa olevat sopimusehdot OK-kirppiksen internetsivuilta ja varauksen tekemällä sitoutuu kulloinkin voimassa oleviin sopimusehtoihin.